P > Tafsir Mimpi Paku

Berikut ini adalah tafsir / arti / makna mimpi mengenai "Paku":

Bermimpi melihat atau mendapatkan paku. Artinya, Akan mendapatkan warisan dari orangtua.

Nail Dream Interpretation / Meanings


Dreaming of seeing or getting nails. That is, I'll get the inheritance from the parent.* English translation for this dream interpretation / dream meaning / dream dictionary is provided by Google Translate.

Paku
1 vote, 1.00 avg. rating (36% score)

Disclaimer: Penjelasan di atas dirangkum dari berbagai sumber dan dipublikasikan oleh Cosa Aranda+ pada June 28, 2010. Ingat bahwa selalu bahwa segala sesuatunya ada di tangan Tuhan, jadi gunakan kamus makna mimpi ini hanya sebagai salah satu bahan pertimbangan dalam hidup Anda, bukan sebagai suatu acuan mutlak yang tak terbantah. Jika Anda memiliki informasi mengenai erti mimpi lain yang berhubungan dengan Paku, silahkan beritahukan kepada kami melalui form komentar yang ada di bawah.
   
Loading Facebook Comments ...

20 thoughts on “Paku”

  1. semalam saya telah bermimpi sebatang paku menusuk masuk ke dalam lidah saya.. semakin saya cuba menarik dan membuangnya semakin ianya ke dalam..tiba-tiba ada sebatang paku lain yang lebih kecil juga menusuk masuk tp saya dapat membuangnya..paling sukar adalah untuk membuang paku yang mula2 walaupun akhirnya saya dapat membuangnya..pertama kali saya mendapat mimpi sebegini dan amt menakutkan saya..haih..

  2. saya bermimpi keluarkan banyak paku daripada mulut saya.paku itu saya keluarkan sebatang demi sebatang.jumlah paku lebih kurang 20 batang,ada yang panjang,ada yg pendek.tolong tafsirkan apa maknanya itu?t,kasih

    1. wah..saya malah mimpi menancapkan paku ke kepala orang hingga mati nggak cuma sekali tapi tiga kali. Dan orang ketiga belum sempat mati masih meraung-raung saya dah terbangun. Ngeri banget…….

  3. hari tu saya termimpi hampir tertelan paku dan rasanya sungguh menyakitkan kerongkong saya……….. mnkutkan o…………. haih…………..

  4. Saya bermimpi dipaku oleh seseorang wanita yang agak berumur tetapi dia cantik. Wanita itu cuba memaku di belakang tengkuk saya sebanyak tiga kali menggunakan tiga paku emas yang kecil. Sewaktu itu saya di dalam lif. Saya keluar lif dan cuba meminta tolong tetapi orang di sekeliling seperti tidak nampak diri saya. Apa maknanya?

  5. Saya seorang akak kepada seorang adik perempuan yang bermimpi akan adik saya yang terpijak paku yang besar dari tapak kakinya sehingga menembusi keatas permuakaan kaki ,kurang jelas sama ada kanan atau kiri tapi adik saya masih lagi boler berjalan seperti biasa..tanpa menangis kesakitan atau menjerit kesakitan .. Apa maksudnya ? sya prlukan pnjelasan bgi mmpi ini. :$

  6. As……… saya bemipi ada paku di kepala saya : terus di paku itu ada sesuatu yang harus di ketahui oleh saya terus di cabutlah paku itu oleh paman saya oh my good rasanya sakit banget

  7. saya bermimpi mandi dikamar mandi pakai air dingin setelah itu saya duduk dan kaki dibagian lutut saya di masukan paku oleh istri teman saya . apa maknanya dari mimpi ini? tks

  8. saya bermimpi di bawah telapak kaki saya banyk sekalipaku yang posisinya terbaring dan masuk ke dalam kulit, jumlahnya kurang lebih 10 paku.. yang sembilan bisa saya cabut tpi 1 paku yang sangat susah untuk di cabut..ada yang tau artinya apa??share y!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.